Restrictiile de circulatie au inceput dupa ora 08:00 si sunt ridicate dupa ora 15:00, odata cu sfarsitul mitingului din fata Guvernului.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a suplimentat numarul mijloacelor de transport in comun pentru miercuri, cand centrul Capitalei a fost blocat de mitingul sindicalistilor. Totodata, autobuzele liniilor 122, 300, 381 si 783, care traverseaza Piata Victoriei, au circulat pe trasee modificate.

RATB a anuntat ca autobuzele liniei 122 au circulat pe traseul de baza numai intre Cartierul Latin si Piata Romana, iar cele ale liniei 381 pe traseul de baza, numai intre Piata Resita si Piata Romana.

Totodata, autobuzele liniei 300 au functionat pe traseul de baza intre statiile Clabucet si intersectia Bulevardului Ion Mihalache cu strada Buzesti, apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri prin strada Buzesti, strada Occidentului, Bulevardul Gh. Manu, Bulevardul Lascar Catargiu, Piata Romana si traseul de baza.

Si linia expres de autobuze 783 a functionat pe un traseu modificat in ambele sensuri de la Piata Arcul de Triumf prin Bulevardul C-tin Prezan, Calea Dorobantilor, Bulevardul Dacia, Piata Romana, apoi traseul de baza.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a recomandat, de asemenea, bucurestenilor sa foloseasca pe cat posibil mijloacele de transport in comun, pentru a evita blocajele in trafic si sa ocoleasca zona in care are loc protestul.

Federatiile sindicale sustin ca la mitingul din Piata Victoriei au participat 60.000 oameni, din toate sectoarele bugetare.

Sindicatele ameninta ca, in cazul in care Guvernul aproba scrisoarea de intentie catre FMI in varianta actuala, vor declansa greva generala pe termen nelimitat.

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!