Conform procurorilor, Elena Udrea si prietena ei, avocata Ana Maria Topoliceanu, surprinse impreuna si in fotografiile de la Paris, din 2014, ar fi artizanele unui sistem corupt. Practic, spun anchetatorii, orice contrat era semnat de Ministerul Turismului cu o firma, patronul le platea celor doua un comision de 10%.

De exemplu, Compania Nationala de Investitii platea unei firme comision pentru diverse lucrari efectuate. Privatul vira apoi 10% din valoarea contractului firmei controlate de Stefan Lungu, consilier al Elenei Udrea, si scria ca a beneficiat de consultanta.

Acesta din urma avea si el nevoie de consultanta imobiliara si plasa spaga in contul firmei lui Tudor Breazu. Breazu ar fi scos bani gheata si i-ar fi dat Elenei Udrea sau Anei Topoliceanu. Alteori, sustin anchetatorii, acesti bani se transformau in excursii in straintate sau erau organizate petreceri.

Anchetatorii sustin ca astfel Elena Udrea si-a organizat si platit cu 13.000 de lei aniversarea din 2012, la hotelul Orizont din Predeal. Nu stim daca aceasta petrecere a fost la fel de luxoasa ca cea organizata in la un hotel din Sinaia, la care a participat inclusiv fostul presedinte Traian Basescu, dar si alti membri marcanti ai PDL.

Udrea si-ar fi petrecut, potrivit celor care instrumenteaza dosarul, cateva zile de vacanta in Grecia, la complexul exclusivist ''Danai Beach Resort'', unde pretul mediu al unei camere pentru o noapte este de aproximativ 800 de euro. 

Si Ana Maria Topoliceanu, directorul companiei de investitii la acea vreme, ar fi beneficiat de excursii in straintate alaturi de Tudor Breazu. Cei doi au ajuns la Florenta, Paris, Frankfurt si Viena.

Anchetatorii isi bazeaza acuzatiile chiar pe declaratia prietenei Elenei Udrea.

Declaratie Ana-Maria Topoliceanu: "(...) Cel mai probabil am vorbit cu Elena Udrea despre modalitatea in care urmau sa fie transferati acesti bani si ea mi-a spus sa ii iau prin intermediul societatii administrate de Breazu Tudor, zis Cici, un prieten comun".

Tudor Breazu a fost arestat preventiv pentru complicitate la luare de mita, iar Curtea de Apel va decide daca si Ana Maria Topoliceanu va fi trimisa dupa gratii pentru luare de mita.