La intalnire participa si reprezentanti ai Ministerului Finantelor.

Premierul Dacian Ciolos afirma, duminica, ca in aceasta saptamana ar putea fi pus in dezbatere publica proiectul legii salarizarii unitare, aratand ca obiectivul actului normativ este eliminarea dezechilibrelor, in limitele bugetului.

"Ceea ce facem acum si sper eu ca saptamana viitoare sa fim in masura sa punem in dezbatere publica un prim proiect de lege a salarizarii unitare. Vedem acum marjele de crestere a bugetului salarizarii pe care il avem pe urmatorii patru ani si cu acele marje obiectivul este sa ducem salariile mai mici si dezechilibrele salariilor mai mici in sus. Salariile care deja sunt mari in unele ministere nu le vom putea creste. Nu vom putea creste toate salariile, dar vom elimina cel putin dezechilibrele in interiorul aceleasi institutii si pe cat posibil si intre institutii", a spus Ciolos, in emisiunea “Dupa 20 de ani”, difuzata duminica la ProTV.

Potrivit unui proiect anterior de lege privind salarizarizarea bugetarilor, lefurile angajatilor la stat ar urma sa se incadreze intre 1.200 si 22.000 de lei, repartizate pe cinci clase de salarizare.

Cele cinci clase de salarizare ar urma sa includa de anul viitor, conform propunerii guvernamentale, persoanele necalificate, cu un salariu minim brut de 1.200 lei, persoanele cu studii medii sau care au absolvit scoli profesionale, fara bacalaureat, persoanele cu studii medii cu bacalaureat, persoanele cu studii superioare de scurta durata (precum asistent medical, arhivar, grefier) si persoanele cu studii superioare de lunga durata (precum medicul, profesorul, dar si presedintele tarii, parlamentarul si ministrul), pentru aceasta ultima categorie fiind propus salariul maxim, de 22.000 lei brut.