Intrebat daca ia in calcul o candidatura la alegerile prezidentiale, premierul a raspuns ca se poate gandi la orice varianta, inclusiv la o astfel de candidatura.

"Ma pot gandi mai departe daca performez. Pot lua in calcul si aceasta varianta, putem lua in calcul orice", a spus Ungureanu, la un post de televiziune, potrivit Mediafax.

Premierul a mai spus ca fostii sefi ai serviciilor de informatii se pot implica in politica, intrebat fiind daca este normal ca un fost sef al unui serviciu de informatii, care a avut acces la anumite date, sa se implice in politica.

"Trebuie sa acceptam ca, intr-o democratie, nominalizarea primului-ministru se poate face si dintr-o functie care parea sa il tina in afara vietii politice. Avem o privire mitica asupra serviciilor secrete din Romania, SIE si SRI, uitam ca mai exista si servicii secrete departamentale. Ce ar trebui sa faca un director de SIE sau SRI, sa mearga direct la manastire si sa nu mai iasa de acolo ? Intram intr-o situatie construita pe presupuneri toxice. De fapt, ce ne scapa pe noi de temerile deja cu totul absurde ca vechea Securitate mai exista ? Putem pune in fruntea serviciilor profesionisti sau garanti civili ai actiunii constitutionale, trebuie sa ne hotaram ce vrem, pentru ca totodeauna avem in balans ba frica de democratie, ba frica de totalitarism. Lucrurile acestea nu ar trebui tratate in registrul unei speculatii", a spus Ungureanu.

In argumentarea acestei idei, Ungureanu a invocat faptul ca, prin lege, fostilor sefi ai serviciilor de informatii le este interzis sa foloseasca informatii obtinute in activitate.

Ungureanu: Guvernul are doar variante de lucru pentru salarii, nimic nu se poate face fara bani