"Romania a atras in ultimele doua decenii investitii straine directe de peste 53 miliarde euro, iar in actuala conjunctura economica, caracterzizata prin incertitudini si dificultati economice, diversificarea schimburilor comerciale si a paletei de investitori, inclusiv cu emergenta tot mai pronuntata a unor mari puteri economice, constituie o prioritate a Guvernului. In acest sens, luam ca exemplu schimburile comerciale cu China", a spus Ungureanu, la o conferinta economica privind relatiile economice dintre Romania si China, relateaza Mediafax.

El a aratat ca relatiile bilaterale intre Romania si China au consemnat in 2011 fata de 2010 o crestere de 36,27% a exporturilor romanesti si de 8,24% a importurilor, valoarea totala a schimburilor comerciale ridicandu-se la 4,2 miliarde dolari.

In discursul sustinut la conferinta, premierul a mai aratat ca, in pofida situatiei economice "complexe", Romania a reusit prin masuri de reforma economica uneori dureroase sa stopeze scaderea economica si sa reia cresterea, cu un ritm de aproape 2,5% in 2011 si un ritm estimat pentru acest an de 1,5-2%.

Citeste si:

Premierul: "Recuperarea salariala avansata de Basescu nu e o promisiune, eu nu am conditia alegerilor"