Ministrul Sanatatii a precizat ca este vorba de o prevedere a Ordonantei de Urgenta nr. 2/2014 privind modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Nicolaescu a precizat ca sunt avute in vedere aproximativ zece spitale din subodinea Ministerului Sanatatii care ar putea trece la universitati. Printre acestea ar fi Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) care ar putea trece in subordinea Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" si Spitalul CFR sau Spitalul Judetean de Urgenta de la Iasi care sunt in discutii cu Universitatea de Medicina si Farmacie din localitate. "Probabil va fi spitalul CFR", a adaugat Nicolaescu.

Alte modificari prevazute in OUG vizeaza faptul ca unitatile de primiri urgenta pot include in structura proprie compartimente de primiri urgenta din acelasi judet.

Ministrul Sanatatii a vorbit si despre alte trei proiecte de lege care vor fi trimise spre avizare.

"Am finalizat si trimitem spre avizare trei proiecte de lege pe care le consideram cruciale pentru continuarea reformei sanatatii, respectiv proiectul pilot privind statutul spitalelor, proiectul pilot privind cresterea veniturilor medicilor si echipei medicale din unitatile sanitare cu paturi, cat si proiectul de modificare a Legii 95/2006 privind reforma in sanatate, care se refera la o serie de teme importante: malpraxisul, asistenta medicala comunitara, reglementarea colegiilor profesionale, prevederi referitoare la politica medicamentului", a mai spus ministrul Sanatatii.

Alte documente finalizate si trimise la avizare sunt proiectul de HG privind infiintarea Agentiei Nationale de Achizitii Dispozitive Medicale si Investitii in Sanatate si proiectul de HG privind reorganizarea Institutului National de Sanatate Publica, a adaugat ministrul Nicolaescu.