Sunt in total aproape 2.000 de unitati de invatamant fara autorizatie sanitara: adica gradinite, scoli si licee. Din acestea lipseste apa potabila, unele nu au garduri, altele au cladiri foarte vechi, pline de infiltratii. Iar unele au inca wc-uri in fundul curtii.

Chiar si in Bucuresti exista probleme. Cele mai multe la scolile incluse acum patru ani in programul BEI, Banca Europeana de Investitii. Din 102 unitati cuprinse in acest program, doar 44 sunt gata. Desi termenul de finalizare a trecut acum doi, trei ani.

In aceste conditii, tot elevii au de suferit, evident. Unii sunt mutati la alte scoli si, pentru ca se inghesuie cu altii, se invata in doua sau chiar trei schimburi.

In judetul Sibiu, peste 8.600 de copii incep anul scolar in aceleasi gradinite sau scoli fara autorizatie sanitara, cu toalete improvizate. Adica niste gauri in pamant, care n-au nici macar usa la intrare.

In Timis, la scoala generala din Carani inca se munceste la acoperis. Din pacate, nu va fi gata pe 13 septembrie. Motiv pentru care elevii vor face unele ore la gradinita.