Vasile Cepoi a cerut premierului sa fie eliberat din functie, informeaza Mediafax.

"In aceasta dupa-amiaza, Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii i-a solicitat primului-ministru, Victor Ponta, eliberarea din functia de ministru al Sanatatii", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii, citat de Mediafax.

Pentru perioada urmatoare, toate atributiile ce revin functiei de ministru al Sanatatii i-au fost delegate subsecretarului de stat Raed Arafat, se mai precizeaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua functia de consilier de stat al primului ministru pe probleme de Sanatate.

Saptamana trecuta, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a fost acuzat de Agentia Nationala de Integritate de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si infractiuni asimilate celor de coruptie, in calitate de fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta indiciilor referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie de catre Vasile Cepoi, in perioada in care a fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

"Guvernul a luat act de existenta actiunii ANI in ceea ce il priveste pe ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, in legatura cu indiciile referitoare la savarsirea infractiunii de conflict de interese. Acuzatiile sunt grave si este absoluta nevoie de clarificarea acestora in cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-si prezenta punctul de vedere in acest caz. Daca se va ajunge la o decizie definitiva in acest caz, care sa confirme acuzatiile care au fost aduse in acest moment, domnul Vasile Cepoi isi va pierde pozitia de ministru in Guvernul Romaniei", a transmis Executivul.