Premierul Victor Ponta a confirmat pentru ProTV existenta acestui proiect si precizeaza ca ideea ii apartine ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu. Prim-ministrul sustine ca va analiza aceasta propunere, pentru ca nu s-a hotarat daca o sustine sau nu.

Pana la aceasta ora, nici Ministerul Finantelor, nici Ministerul Apararii nu vor sa comenteze subiectul.

In schimb, presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat ca in sedinta USL la care a participat, s-a discutat ideea detasarii de personal militar la Ministerul de Finante pentru implicarea in combaterea evaziunii fiscale, el invocand numarul insuficient de oameni care sa controleze evazionistii.

"Am vorbit despre o masura cred eu foarte buna, la ora actuala la Ministerul Apararii exista personal disponibil care poate fi detasat in interesul serviciului la Ministerul de Finante, pentru a putea sa punem cat decat stavila evaziunii fiscale, pentru ca marea problema e controlul. Nu avem suficienti oameni care sa controleze evazionistii", a sustinut Voiculescu.

"Oamenii din armata au o statura, au o moralitate, o disciplina a muncii care ii recomanda pentru a fi controlori si vanatori de evazionisti", a mai spus Voiculescu.