Majoritatea celor care vin totusi la examen sunt in special oameni tineri, dornici sa se angajeze. Pentru ei, permisul conteaza mult in CV-ul cu care merg la interviu.

Ca sa atraga cursanti, unele scoli accepta si plata in transe ori ofera gratuit cartile cu teste auto, dar chiar si cu aceasta cifra injumatatita, reprezentantii scolilor auto nu vor sa auda de tarife mai mici.

Doar 30.000 de bucuresteni au dat examen auto anul acesta, fata de 60.000 in aceeasi perioada a anului trecut. Cei care totusi vin la scoala de soferi fac eforturi simtitoare. Altii se asigura ca nu le scapa nicio oferta!

Si mai greu este pentru cei care nu obtin permisul din prima incercare si continua sa plateasca taxele. Multi spun ca n-au incotro, daca vor un loc de munca. Numerosi angajatori nici nu discuta cu ei, daca aud ca nu au carnet.

Instructorii se plang si ei: nu mai alearga de dimineata pana seara, ca in alti ani. Cursurile pentru scoala de soferi ajung la 1.000 de lei. Va mai trebuie 100 pentru examen si costul permisului!