O tanara are o singura misiune: sa tina cat mai mult vreme in fata camerei un client. Cu fiecare minut in care barbatul ramane legat la camera ei de chat, dolarii intra tot mai multi in conturile firmei.

Si uite asa s-au strans vreo 300 de milioane de dolari, la cea mai mare companie de videochat din Europa. Firma romaneasca are studiouri in Bucuresti, dar si in alte localitati din tara. Contractele erau legale explica politistii, insa suspiciunea lor este ca nu s-ar fi inregistrat in acte toate incasarile, uriase de altfel.

Anchetatorii banuiesc ca intr-un bloc existau apartamente unde se practica videochatul asa ca inca de dimineata au cautat documente si alte dovezi care sa ajute sa demonstreze ca cei care patronau aceasta activitate nu isi plateau darile catre stat.

Afacerea functioneaza de multi ani.

Fetele incheie contracte cu firma de videochat din Romania. Aceasta le asigura machiajul, camerele decorate corespunzator, calculatorul si cel mai important, intimitate. Firma la randul ei are contracte cu site-uri mari din America prin intermediul carora tinerele pot fi abordate. Banii sunt virati in Romania prin off-shore-uri.

Mariu Oprea, ofiter DICE - IGPR: Sunt efectuate cercetari in legatura cu o societate de tip "off shore", care ar fi intermediat plati externe si care ar fi ajutat membrii gruparilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obtinute pe teritoriul Romaniei."

La randul lor si angajatele vor trebui sa dea expliatii, insa nu in legatura cu ce discutau pe chat, ci cu incasarile pe care le aveau. Acestea ar fi ajuns si la 8000 de dolari lunar.

Despre bani este vorba si in ancheta politistilor de la Economic, care au ridicat 6 milioane de dolari si au cerut sechestru asigurator pe inca 15 milioane de dolari, plus 5 locuinte si 6 autoturisme. Cei vizati nu au dorit sa ofere un punct de vedere si nu au raspuns solicitarii Stirilor Pro TV.