Chelsea a triumfat anul trecut in Champions League, iar Roman Abramovici a ridicat deasupra capului trofeul la care a visat din primul minut, dupa ce a cumparat clubul londonez. In 2003, omul de afaceri din Rusia a platit 150 milioane de euro. In total, a cheltuit aproape doua miliarde de euro cu echipa, transferand 66 dintre cei mai scumpi fotbalisti din lume si angajand cei mai buni antrenori.

Succesul fotbalistilor de la Chelsea l-a adus in prim-plan si pe patronul Abramovici, despre care o lume intreaga a aflat ca a ramas orfan la trei ani, a facut comert cu ratuste din plastic, iar acum este miliardar.

Cu o avere evaluata la 10 miliarde de euro, Abramovici are 16 resedinte in Londra, Paris, Riviera Franceza, Toscana, Cipru, Muntenegru, Moscova si insula St. Barts.

Marea lui pasiune o reprezinta iahturile, motiv pentru care si-a cumparat cel mai mare iaht cu motor din lume, in valoare de 250 milioane de lire sterline. Iahtul are doua heliporturi, sase apartamente pentru invitati, cinci apartamente VIP, un acvariu, un club, un mini-spital si o piscina partial acoperita. Mai mult, bijuteria este dotata cu un submarin privat.

Omul de afaceri are si cinci elicoptere, doua limuzine Maybach 62 antiglont si anti-bomba, dar si trei mini-submarine. Pentru deplasarile aeriene foloseste avionul sau personal Boeing 767, poreclit "Banditul". Mai mult, circula zvonuri ca a platit deja 300 milioane de dolari pentru a-si lua si un Airbus A380.

Pana la miliarde a dus o viata demna de un roman

Abramovici s-a nascut in 1966. La doar trei ani si-a pierdut parintii, fiind infiat de un unchi. A inceput sa faca afaceri cu banii primiti cadou la prima sa nunta. In Rusia anilor '80, a lui Gorbaciov, a vandut direct din apartamentul sau din Moscova ratuste de plastic.

In '92 a infiintat o companie de petrol, unde l-a cunoscut pe oligarhul rus Boris Berezovski. Acesta din urma a fost acuzat in anii 2000 de frauda si a plecat in Anglia, in exil. Toate actiunile lui i-au ramas lui Roman. In toamna anului 2005 Abramovici si-a vandut actiunile companiei Gazprom pentru suma de 13 miliarde de dolari.

Teama mare a miliardarului este sa nu fie asasinat. De aceea, omul de afaceri este pazit de 40 de bodyguarzi, pentru care plateste anual 1,4 milioane de euro. Se deplaseaza doar cu masini blindate si este in permanenta flancat de garzi de corp. Cel mai mult timp il petrece la Londa, dar si pe iahturile sale. Abramovici are cinci copii din a doua casatorie si inca unul cu actuala iubita, actualmente din nou insarcinata.