"Va veni curand legea de restructurare a tuturor formelor de asistenta sociala. Ceea ce facem noi la ora actuala e total depasit din punct de vedere conceptual. In lume, tendinta e ca nici un ajutor social sa nu mai fie acordat neconditionat, de exemplu cum dam noi alocatia de stat pentru copii", a declarat Theodor Stolojan, citat de Mediafax.

In opinia lui Stolojan, acordarea alocatiei de stat ar trebui conditionata de participarea la procesul scolar.

"In cazul copiilor care sunt de varsta scolara trebuie legata de participarea la procesul scolar, pentru toti copiii trebuie sa fie legata de obligatia parintilor de a-i duce la control medical anual, de a face vaccinuri. Nimeni nu mai acorda ajutoare sociale ca un drept general de neatins al individului. Nu! Individul trebuie sa inteleaga ca trebuie sa faca ceva, pentru a iesi din situatia de asistenta sociala si pentru a-si pregati viitorul, in cazul unui copil", a explicat europarlamentarul PDL.

Ministrul Muncii declara saptaman trecuta ca in acest an autoritatile vor reface legislatia privind asistenta sociala din Romania, in conditiile in care in prezent se platesc 12 milioane de indemnizatii unui numar de 5-6 milioane de persoane.

In urma cu o luna, Seitan sustinea ca Guvernul se gandeste sa elimine alocatiile in cazul copiilor ai caror parinti au venituri consistente, dreptul urmand a fi acordat doar celor saraci.

Ideea a fost respinsa atat de societatea civila, cat si de premierul Emil Boc, care a atras atentia ministrul sa nu mai faca declaratii publice inainte de a fi discutate in Guvern.

Ministrul a revenit ulterior si a spus ca toti copiii vor primi alocatie, iar celor care provin din familii sarace li se va acorda o suma supliemntara.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro