"Firmele nu s-au prea inghesuit pentru obtinerea acestor finantari pentru ca, pe de-o parte nu au inteles instrumentul, iar pe de alta parte romanii nu sunt neaparat interesati de activitatile de cercetare si dezvoltare", a spus Laurentiu Dinu, director general al companiei de consultanta pentru accesarea de fonduri europene Accreo Romania, citat de Ziarul Financiar.

Firmele care pot depune proiecte pentru astfel de finantari trebuie sa activeze in domenii precum aeronautica/spatiu, tehnologii marine, energie, mediu/deseuri, biotehnologii/genomica sau echipamente medicale/biomedicale.

Daca pentru companiile de tip start-up companiile acorda finantari pentru firmele nou-infiintate care vor sa lanseze un produs care are calitati superioare fata de celelalte produse existente pe piata, finantarile nerambursabile pentru spin-off-urile inovative se acorda pentru companiile care utilizeaza o licenta deja brevetata si pe care vor sa o introduca in productie.

Una dintre firmele care au obtinut o finantare nerambursabila de pana la 127.000 de euro prin intermediul acestei linii de finantare este Solar Energy Interactiv din Pitesti.

Citeste mai mult pe www.zf.ro!