Altii te cheama intr-un bar, rezervat si dichisit, cu o conditie. Sa ai la purtator ceva bun de mancare. Exista, desigur, si revelioane doar pentru medici sau pentru cuviosi, ori petreceri ceva mai retinute la manastire.

Intr-un bar din Timisoara, petrecaretii se vor ghiftui doar cu ce vor aduce de la ei de acasa. Dar nu mai platesc nimic in plus: platourile cu mancare sunt biletul de intrare. Si e loc pentru aproape 100 de persoane. Bautura se poate cumpara de la bar, muzica va fi pentru toate gusturile, iar atmosfera de uitat. Casa este decorata vintage: cu umbrelele bunicii sau reclame interbelice.

Pe internet, alta idee, tot din Banat: un revelion special pentru halate albe. Se pot strange intr-un club 300 de persoane, pentru 190 de lei fiecare.

Un alt tanar sparge gheata, tot pe internet: "Revelion 2012 la resedinta lui Catalin, muzica si mancarea inclusa". Biletul e de 30 de lei.

In Alba, la manastirea Dumbrava, maicutele deschid si ele poarta lacasului, pentru musafirii de Anul Nou. Cazarea este gratuita, la fel si mancarea. Dar nu va fi un chef cu artificii: daca vii aici, trebuie sa fii decent si sa participi la slujbe.