Oamenii le cer oficialilor case, locuri de munca sau pensii mai mari. Altii, in schimb, anunta fapte de coruptie si infractiuni. Sunt insa si multe petitii care ii lasa fara replica pe destinatari. Este criza, insa romanii nu ezita sa semnaleze autoritatilor tot felul de probleme conjugale, la care solicita solutionare rapida.

"Domnule Vasile Blaga, prietena mea m-a batut de 10 ori si de 6 ori am ajuns la podea, ca la box. Sunt orbitor, prin inteligenta! Ma uit la un om si ii spun totul despre el. Biblia spune ca numai Dumnezeu face asa ceva!", acestea sunt cateva idei dintr-o scrisoare primita de Guvern.

Printre sesizari de infractiuni ori fapte de coruptie, ministrul de Interne Vasile Blaga este chemat si la o intalnire cu zana zanelor. "Domnule Ministru, va rog cautati-ma acasa, sa va dau poza mea pentru ca sunt Zana Zanelor, fiica Tatalui Ceresc, iar mama mea este Duhul Lunii.''

Pana sa dea curs unei asemenea invitatii, ministrul mai are de descifrat si o scrisoare in limba araba. In plus, a fost informat si de atacuri energetice.

"Domnule ministru, in satul in care locuiesc sunt persoane care poseda aparate emitatoare de unde, pe care le dirijeaza impotriva unor persoane nevinovate. Va informez ca au efect grav asupra organismului omenesc: produc rani si distrug dintii din gura. Mie mi-a distrus aproape toti dintii si imi cheltuiesc toata pensia pe medicamente " spune un alt om suparat.

Dincolo de aceste petitii sugubete, criza i-a incoltit rau pe romani, dupa cum se vede si din scrisorile catre institutiile statului.

Cele mai multe sunt cereri pentru case, locuri de munca sau ajutoare financiare. Le urmeaza sesizarile privind tulburarea linistii publice sau cele privind faptele de coruptie ori abuzuri ale autoritatilor publice. La Presedintie, Guvern sau ministere ajuns in fiecare zi cate 80 - 100 de petitii.