"Sunt, in principal, blocaje ale alimentarii de la depozitele centrale, care sunt asezate, in general, in jurul Bucurestiului. Mai sunt blocate, de asemenea, si o parte dintre importuri", a declarat Delia Nica, vicepresedintele AMRCR pentru Mediafax.

Ea a adaugat ca cele mai mari probleme sunt la livrarile de fructe, legume, carne si produse din carne.

In zona de vest a tarii, precum Oradea sau Timisoara, magazinele au probleme cu furnizarea de carne din Ungaria.
Magazinele care aduc marfa din depozite aflate in apropiere de Bucuresti, cum ar fi cele din Craiova sau Brasov, au si ele probleme cu aprovizionarea cu legume, fructe, carne si delicatese. Fiind blocata centura Capitalei, si o parte dintre magazinele din Bucuresti, mai ales cele din sud, intampina de asemenea dificultati.

"Sunt inarzieri la livrarea marfurilor de 1-2 zile, mai ales in cazul legumelor si fructelor. Traficul spre Bucuresti a fost paralizat in ultimele doua zile. Nu putem insa spune ca magazinele au avut pierderi, pentru ca, pe de alta parte, lumea a mers si si-a facut provizii", a spus vicepresedintele AMRCR. Aceasta din urma a afirmat ca asteapta o solutie din partea institutiilor statului.

"Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ar trebui sa functioneze in situatii de urgenta. Nu putem sa stam iarna si sa ne rugam sa nu ninga, asa cum vara ne rugam sa ploua", a mai spus Nica.