Productia de filme si emisiuni TV

Utilizatorii gadgeturilor Apple ar putea avea acces la nenumarate productii care pot fi apoi descarcate de pe iTunes. Insa, experienta arata ca Apple este doar intermediar pe acest segment si obtine bani din afacerea iTunes.

Servere

Daca tot produce calculatoare, de ce nu si servere? Apple a mai incercat sa se extinda si in acest sector, insa a esuat. In final, serverele sunt produse ieftine, din categoria consumabile, nu bunuri de lux.

Mobila

Daca ai un calculator Apple, cum ar fi sa stai pe un scaun produs de aceeasi companie? Nici aceasta afacere nu ar fi una de viitor tinand cont ca toate obiectele care sunt necesare intr-un birou sunt in general greu de vandut.

Cautari online

Este o piata mare, numele Apple aparand zilnic in rezultatele a milioane de interogari. De ce sa nu incerce sa bata Google cu aceeasi arma? O mare greseala. Pentru a depasi Google, Apple va trebui sa creeze un motor mai eficient de cautare decat gigantul online.

Echipamente audio

Ar putea fi afacere complementara brandurilor iPhone si iPad. Apple a mai incercat (cu produsul iPod Hi-Fi), dar nu a reusit.

Fonduri de investitii

Apple sta la propriu pe cateva miliarde de cash. De ce sa nu investeasca in start-up-uri si sa obtine de cateva ori mai multe miliarde? Industria IT nu este una accesibila unor corporatii secretoase cu e Apple. Mai bine ar investi prin intermediul unor parteneri, cum a facut in cazul iFund.

Servicii wireless sau broaband

Providerii de internet sau de telefonie ofera de obicei servicii care pot fi cu siguranta imbunatatite. De ce sa nu incerce Apple sau umple acest loc? Intr-un scenariu negativ, Apple ar concura cu Android si pe acest segment.

Productie

Acum, Apple a colaborat cu fabrici din China pentru productia telefoanelor. Dar cum cererea este in crestere, poate ca ar fi bine sa se apuce de produs telefoane in propriile fabrici. Ar fi o solutie, daca nu ar insemna si costuri suplimentare.

Consultanta

Apple a reusit sa creeze o organizatie de unde niciun secret nu se afla, chiar daca multi ar plati sume sustantiale pentru asta.

Baruri sushi

Ar fi o varianta pentru clientii grabiti, doar daca ar fi amplasat exact la intrarea in magazinele Apple, la fel cum se intampla in cazul restaurantelor IKEA.

Citeste si

Cei mai mari angajatori din lume. Cati salariati are Departamentul de Aparare al SUA sau McDonald's

WikiLeaks ii vinde lucrurile lui Assange ca sa faca rost de bani. Ce produse au fost scoase la licitatie