Google va lansa tableta de 200 de dolari

Amazon's Kindle Fire a schimbat jocurile pe piata tabletelor, dar executivii au gandit si un atu: pretul mult mai mic decat cel al concurentei. Se pare ca va fi un blockbuster al acestor sarbatori de iarna. Intre timp, Google duce razboiul platformei cu Apple. A fost umilita pe frontul tabletelor, cu un cost mare, cele Android fiind invinse de ipad. Compania lui Larry Page poate da insa lovitura pe aceasta piata daca va imita strategia adoptata de Amazon, de a vinde o tabletele la un pret foarte mic. Si pentru prima data poate face asta din moment ce a cumparat producatorul Motorola.

Facebook va creste mai repede decat isi poate cineva imagina si va ajunge la 1 miliard de useri

Facebook are deja 800 de milioane de utilizatori. Sunt multi cei care cred ca acesta crestere se va lovi de un perete, din moment ce au interzis pe piete ca cele din China si Rusia. Analistii nu-si fac probleme insa si spun ca sunt multe alte locuri de cucerit pentru compania lui Zuckerberg, cum ar fi Asia de Sud Est, India si Brazilia.

Twitter va construi un business urias

A curs multa cerneala pentru articole legate de produsele Twitter, de turnura pe care o va lua aceasta companie, de uzanta Twitter. Intre timp insa, Twitter a construit in secret un business urias. A experimentat multe formate publicitare, iar acum l-a gasit, se pare, pe cel care va functiona perfect atat pentru consumtori cat si pentru publicitari. 2012 va fi anul in care Twitter va escalada bine si va genera venituri mari si serioase.

RIM va vinde

Este sfarsitul pentru RIM. Compania este pe linie moarta, iar asta a realizat acum si piata. Curand, cineva ca HTC sau Nokia se va grabi sa o ia pentru patente. (Poate chiar ZTE, gigantul mobil OEM din China se va grabi sa faca miscarea).

Apple va creste plictisitor in linie cu estimarile analistilor

Apple a avut o capacitate incredibila de a depasi toate predictiile. Iar asta pentru ca analistii au subestimat compania lui Jobs, care a excelat pe doua segmente: iphone si iPad. Pentru 2012, se anunta ca Apple va veni pe piata cu un televizor revolutionar, insa nu este o piata atat de mare precum cele mai sus numite. Iar predictiile plictisitoare sunt adesea riscante.

Nokia va face bine

Multi se asteapta ca Nokia sa fie urmatorul RIM - un colaps indiscutabil. Insa este mult mai puternica si mai mare decat RIM, iar executivii ei nu sunt atat de adormiti. Pompeaza in telefoane cu potential, cu o buna platforma software, intr-unul dintre cele mai mari canale de distributie pentru telefoane. Vor trece ceva ani pana cand vom vedea daca Nokia si Micorosoft vor deveni jucatori important pe aceasta piata, dar cu siguranta anul viitor Nokia nu va claca, ci din contra.

Infrangeri mari pentru Amazon, dar crestere a veniturilor

Dupa ani de “recoltare”, Amazon s-a intors la “investitii”. Jeff Bezos, antreprenorul cu cea mai avansata gandire pe terment lung de pe Pamant, a realizat ca se uita la niste oportunitati mari: construirea unui ecosistem de distributie digital media, a platformei cloud a secolului si nu in ultimul rand consumul de retail. Toate acestea necesita insa investitii serioase. Insa pentru ca Bezos a mai fost in aceasta situatie, analistii spun ca Amazon va plati pentru asta. Toate lucrurile in care Bezos a investit aduc venituri, insa profit putin. Analistii spun ca vom fi surprinsi de cat de mari vor fi pierderile si de cat de mari veniturile. 

Noua “specie de verticale": comertul electronic bazat pe entertainment va creste mult

Cu internetul care a ajuns la peste un milliard de utilizatori, multe piete verticale au ajuns la un punct de rascruce, devenind destul de mari pentru a suporta companii mari focusate pe o singura categorie de produse. Exemple: Gilt Groupe pe moda,  Warby Parker pe ochelari, One Kings' Lane and Fab.com pe decoratiuni interioare.

2012 va fi anul in care publicitatea pe mobil va decola

Advertisingul pe mobil este inca mic comparativ cu cel de pe internet, dar nu va ramane asa pentru totdeauna. Smartphon-urile sunt la moda si se vand chiar mai bine ca PC-urile, si curand vor ajunge undeva pe o treapta nemaivazuta in online.

Rovio va deschide cel putin un magazin in SUA

Rovio este urmatorul Disney. Compania are ambitia unei strategii de retail de a deschide magazine Angry Birds in 2012 in SUA, desi s-ar putea intampla in Europa si China mai intai.

In 2012, va exista o explozie a afacerilor de tip sStartup

"Afacerea este sexy". Veti auzi asta destul de des anul viitor. Iar astrele s-au aliniat pentru start-upuri. Companiile stau pe tone de cash, nestiind ce sa faca cu banii din cauza economiei. Trenduri precum consumul online, noile device-uri mobile si zona de cloud s-au concentrat, dand o oportuntiate serioasa pentru cei care se gandesc sa porneasca o afacere.

"The Internet Of Things"

"The Internet Of Things" este un termen catchy ce graviteaza in jurul ideii ca obiectele de zi cu zi de langa noi vor fi echipate cu electronice-internet, iar asta va deschide noi aplicatii. Vezi scalele care-ti dau prin tweet greutatea.