"Faptul ca 54% din populatia Romaniei nu are acces la internet este inacceptabil. In Europa, doar 26% din populatie nu foloseste internetul. Internetul este important nu doar din punct de vedere economic, ci si social. Salut strategia Romaniei de extinderea accesului populatiei la internet", a spus Kroes intr-o conferinta de presa sustinuta la Bucuresti. 

Rata de furnizare a accesului la internet va depasi, conform ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, 90% pana in 2015. 

"Avem prevazuta cresterea ratei de acces la internet la peste 90% pana in 2015 si vom acoperi cel putin 90% din cele 3.648 de «zone albe» (zone in care populatia nu are acces la internet - n.r.). Agenda Digitala a inceput sa prinda contur. Pot spune ca nu suntem singuri, dar depinde de noi cum facem domeniul cunoscut si cum ii implicam pe ceilalti. Romania se afla pe locul sapte in topul mondial al tarilor care adopta tehnologiile avansate. De asemenea, ocupam locul 16 la conexiunile la internet broadband, iar in ultimul an conexiunile in banda larga au crescut cu 6%, dar nu este de ajuns", a spus Vreme. 

Citeste si :

“Echipa de salvare” a Europei nu poate face fata unei crize in Italia. 13 semne ca Roma ii urmeaza Atenei

Topul celor mai bune hoteluri din lume. GALERIE FOTO