In prima parte a tranzactiilor de la New York, actiunile Facebook au scazut cu 4,07%, la 18,31 dolari pe unitate, un minim record pentru titlurile care au pierdut constant teren de la lansarea ofertei publice initiale in luna mai, transmite MarketWatch.

In aceste conditii, capitalizarea de piata a Facebook este la mai putin de jumatate comparativ cu nivelul conferit de pretul de la debutul pe piata al titlurilor, de 38 de dolari pe unitate.

Bank of America Merrill Lynch si BMO Capital Markets au redus tintele de pret pentru titlurile companiei de servicii de socializare.

O problema majora care trage in jos cotatia actiunilor Facebook este expirarea unor restrictii de tranzactionare a titlurilor.

La jumatatea lunii august au mai intrat pe piata 271 de milioane de actiuni Facebook, astfel ca totalul titlurilor disponibile pentru tranzactii pe piata de capital a urcat cu 60%, la 692 milioane. Alte 1,3 miliarde de titluri vor putea fi tranzactionate de la jumatatea lui noiembrie.

Astfel va creste considerabil numarul de actiuni existente pe piata, investitorii fiind ingrijorati ca vanzarea masiva, de catre unii detinatori, va duce la scaderea puternica a cotatiilor.