Ca serie bruta, s-a inregistrat un avans de 25,8% la activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei, 12,8% la cele de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe, de 5% la comunicatii, de 3,2% la serviciile furnizate in principal intreprinderilor si de 2,8% la transporturi, potrivit Institutului National de Statistica.

In functie de seria ajustata, s-au consemnat cresteri mai mari la transporturi (4%) si la serviciile pentru companii (3,4%), in timp ce la restul categoriilor avansul a fost mai redus decat in cazul seriei ajustate. Astfel, activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei au avut afaceri mai mari cu 22,6%, cele de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe cu 11,6% si comunicatiile cu 4,7%. 

In august, afacerile s-au redus in termeni nominali fata de iulie cu 4,8% ca serie bruta. Cresteri au inregistrat activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei (+8,3%) si cele de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+6,9%). 

Fata de august 2013, cifra de afaceri din servicii a crescut cu 3,1% ca serie bruta si cu 4% ca serie ajustata.