REPORTAJ VIDEO. Cum e sa lucrezi la Microsoft. Ce spun angajatii lui Bill Gates din Romania

"A fost un an dificil atat pentru afaceri, in general, cat si pentru Microsoft. Industria de software din Romania a scazut cu circa 5%, iar veniturile noastre din anul fiscal 2011 sunt similare cu cele din 2010. Acest fapt ne bucura, avind in vedere ca proiecte in parteneriat cu statul au fost suspendate, deocamdata, iar cheltuielile consumatorilor finali au scazut", a spus, astazi, intr-o conferinta de presa, Roland Binkofski, directorul general al Microsoft Romania, citat de Mediafax.

"Pentru anul fiscal 2012, inceput pe 1 iulie, ne asteptam la o rata de crestere redusa, de sub 10%, mai exact, putin peste 5%. Nu ma astept la o crestere a pietei software din Romania, insa noi ne vom majora cotele de piata. La inceputul intervalului, ritmul de crestere va fi mai redus, dar se va accelera spre sfarsitul anului", a adaugat apoi Binkofski.

Directorul general al Microsoft Romania a explicat ca, in acest an fiscal, compania sa si-a fixat drept prioritati orientarea catre segmentul utilizatorilor casnici, unde se asteapta sa inregistreze cresteri si segmentul guvernamental.

"Ne vom apropia mai mult de structurile guvernamentale, sa putem intelege mai bine cum sa colaboram. (...) Pe termen mediu si lung, ne propunem sa extindem relevanta locala a Microsoft si sa concretizam potentialul serviciilor in cloud in Romania", a spus el.

Actiuni gratuite de mii de euro de la patron. Se intampla in Romania, la Adobe, Google si Microsoft

Binkosfki a adaugat ca au existat unele "zone" in care compania a inregistrat cresteri, cum ar fi cea a solutiilor de afaceri pentru gestiunea relatiilor cu clientii (CRM), in care avansul a fost de peste 10 procente.

In anul fiscal 2011, cota de piata a Microsoft Windows a crescut cu aproximativ 4,5 puncte procentuale pentru PC-urile nou vandute, iar 32% dintre clientii din Romania au adoptat sistemul de operare Windows 7.

De asemenea, cota de piata a sistemului de operare Windows Server a crescut cu 2%, desi vanzarile de echipamente hardware de tip server au scazut.

Microsoft este lider in productia de software si al doilea cel mai brand valoros din lume. Anul trecut, s-a situat pe locul patru in topul companiilor de IT&C, inregistrand o cifra de afaceri de 3,1 miliarde de dolari, potrivit Huffington Post.

Compania spre care se indreapta tinerii pasionati de tehnologie are in Romania trei linii de business: o subsidiara a unei corporatii multinationale, un centru de suport pentru clientii Microsoft (companii) si un centru de dezvoltare pentru motorul de cautare Bing.

Microsoft este prezenta pe piata romaneasca din 1996. Unsprezece ani mai tarziu, Bill Gates sosea in tara noastra pentru a inaugura centrul de suport din Piata Universitatii, ocazie cu care a fost decorat de presedintele Traian Basescu cu ordinul Steaua Romaniei in grad de comandor, pentru valorile pe care le inspira prin munca sa. Co-fondatorul Microsoft s-a declarat atunci miscat de primirea decoratiei din partea presedintelui Romaniei.

Citeste si:

Apple, Ericsson, Microsoft, RIM si Sony cumpara inventiile Nortel pentru 4,5 miliarde de euro

Sase companii americane "zdrobite" de competitorii asiatici. Cat mai rezista Boeing, General Motors sau Microsoft

10 branduri care ar putea disparea in 2012