Codul sursa pentru un software reprezinta echivalentul proiectului ingineresc pentru o constructie si contine informatii prin care programatorii explica anumite elemente ale structurii aplicatiei.

Hackerii au obtinut codul sursa al aplicatiilor Norton antivirus Corporate Edition, Norton Internet Security, Norton Utilities, Norton GoBank si pcAnywhere, a declarat purtatorul de cuvant al Symantec, Cris Paden.

Saptamana trecuta, hackerii au postat pe internet codul sursa al unei versiuni din 2006 a Norton Utilities si au amenintat ca vor sa publice in cateva zile codul softurilor antivirus ale Symantec. Compania nu a explicat de ce informatiile au devenit publice atat de tarziu.

Codurile sursa reprezinta "bijuteriile coroanei" pentu dezvoltatorii de software si sunt pazite cu strictete de companii, noteaza Reuters, preluata de Mediafax.

Reprezentantii companiei precizeaza ca hackerii au intrat in posesia unor informatii mai vechi, datand din anul 2006, care nu reprezinta o amenintare pentu clientii care folosesc versiuni actuale ale softurilor Symantec.

Analistii de specialitate avertizeaza insa ca si clientii ar trebui sa fie ingrijorati, deoarece hackerii pot folosi datele furate pentru a gasi brese in softurile de securitate Norton.