Noul telefon, dezvoltat cu LG, are un ecran de 4,7 inci si o camera foto mai performanta, se arata intr-un comunicat al Google.

Tableta, fabricata de Samsung, are un ecran cu rezolutie mare si un pret de 399-499 de dolari, in functie de memorie.

Ambele produse fac parte din gama Nexus, care beneficiaza de cele mai avansate functii ale sistemului de operare Android.

Google s-a extins in domeniul aplicatiilor si apratelor mobile pentru a reduce dependenta de serviciile de cautare pe Internet.

In baza rezultatelor din trimestrul al doilea, Google este pe cale sa genereze in acest an venituri de 8 miliarde de dolari din publicitatea destinata aparatelor mobile, a estimat Google pe 18 octombrie.

Android are cea mai mare cota de piata in domeniul sistemelor de operare destinate aparatelor smartphone, dar Google este inca in urma Apple pe piata tabletelor.

Google a mai adaugat noi functii pentru Nexus 7, o tableta cu sistemul Android cu ecran de 7 inci, lansata in iunie in colaborare cu Asustek Computer din Taiwan.

Compania a realizat performante sub cele ale Apple in domeniul tabletelor partial pentru ca Android are mai putine jocuri care pot si descarcate, precum si prea putine aplicatii destinate acestor aparate. Multe dintre aplicatiile pentru tabletele cu sistemul Android sunt doar versiuni extinse ale celor pentru smartphone-uri, a aratat Michael Gartenberg, analist la compania de analiza a pietei Gartner.

Apple a lansat saptamana trecuta ipad mini, o versiune mai mica a tabletei companiei, cu un ecran de 7,9 inci. Cota de piata a Apple pe segmentul tabletelor va creste pana in 2016 la 60%, de la nivelul de 58% estimat pentru acest an.

Android va avea o cota de 30% in 2016, fata de 40% in acest an. In afara de Apple, Google mai concureaza pe piata tabletelor cu Amazon si Microsoft.