Raportul comitetului permanent pentru securitate din Congres arata ca Huawei si ZTE, o alta companie chineza, ar trebui investigate, iar afacerile din SUA sa le fie chiar restrictionate, relateaza Financial Times. 

Acuzatiile impotriva Huawei ar putea adauga noi piedici in incercarea companiei de a patrunde pe piata americana.  Congresul va recomanda o investigatie.

In documentul respectiv sunt acuzatii referitoare la aducerea in tara a unor angajati cu vize ilegale precum si la darea de mita pentru castigarea de contracte.  Separat, raportul acuza legaturi ale Huawei mult mai stranse cu armata chineza decat recunoaste compania, prin furnizarea de echipamente speciale.  Acuzatia confirma opinii potrivit carora Huawei ar actiona ca agent al armatei chineze sau al guvernului, cu scopul de a submina infrastructura occidentala vitala, pentru a fi vulnerabila la atacuri.

Huawei si ZTE au anuntat ca vor avea un punct de vedere dupa publicarea oficiala a raportului si au respins totodata acuzatiile dezvaluite pana acum.