Schmidt a spus ca este prea devreme sa aprecieze performantele noii retele sociale Google Plus. Acesta crede insa ca un indicator important al succesului acesteia este numarul urias de utilizatori care s-au inghesuit sa ia parte la testarea produsului.

Presedintele executiv al Google a mai declarat ca serviciul de videochat este unul dintre cele mai populare ale Google+. A adaugat ca ar dori "o mai buna integrare cu Twitter si Facebook", facand referire la serviciile similare oferite de Plus la concurenta cu cei doi jucatori deja consacrati. 

Totodata, Schmidt a recunoscut ca Google a incercat sa convinga Facebook sa permita utilizatorilor Plus sa importe lista de prieteni de pe reteaua mai veche, insa discutiile nu au avut rezultat. 

Page, invins de Zuckerberg pe propriul teren. Fondatorul Facebook, cel mai popular utilizator al retelei Google+

Eric Schmidt a spus insa ca in viziunea sa utilizatorii pot avea multiple identitati online pe mai multe retele sociale. Asta cu toate ca specialistii considera ca Facebook, cu circa 750 milioane de utilizatori in intreaga lume, este deja mult prea mare pentru a mai putea exista competitie reala.

Reteaua de socializare Google Plus a fost lansata saptamana trecuta, insa este inchisa pentru moment publicului larg. Este disponibila in regim de testare numai utilizatorilor care reusesc sa obtina o invitatie. 

Eric Schmidt a cedat in aprilie scaunul de director general in favoarea cofondatorului Google Larry Page si se ocupa acum de afacerile companiei cu statul. 

Citeste si:

Un ciclu economic, pe cale sa se sfarseasca. Cum va arata lumea in urmatorii ani. FOTO

Ce salarii au angajatii UE si cu cat va fi majorat bugetul Uniunii in plina criza

Cat mai costa astazi un spot creativ? INTERVIU cu Bogdan Naumovici