In trimestrul al treilea, telefoanele cu soft Android au reprezentat 23% din livrarile din Europa Occidentala, fiind devansate de aparatele dotate cu platforme Symbian (Nokia) si iPhone (Apple), a declarat Francisco Jeronimo, analist la IDC.

Jeronimo considera ca Android va devansa Symbian si iPhone in regiune. El a aratat ca Android este deja pe locul al doilea la nivel mondial, dupa Symbian.

Vanzarile la noua luni de aparate prevazute cu Android, in vestul Europei, au fost conduse de HTC Corp, cu 39% din livrari, urmata de Sony Ericsson Mobile Communications cu 27% si Samsung Electronics cu 14%.

Si livrarile Samsung sunt in crestere, dupa lansarea telefonului Galaxy S in al doilea semestru.

"IPhone a fost anul trecut cel mai cautat telefon, iar acum oamenii cauta ceva diferit", a spus Jeronimo.

El a explicat ca Galaxy S ofera aceleasi functii si aplicatii ca iPhone, dar la un pret mai mic, a aratat el.

Nokia a lansat la sfarsitul trimestrului al treilea telefonul N8, cu ecran digital si soft Symbian imbunatatit, pentru a concura cu iPhone si Android.

Sony Ericsson si alte companii care au vandut aparate smartphone cu soft Symbian au prevazut noile modele cu platforma Android si au lasat Nokia controul asupra Symbian.

Vanzarile de aparate smartphone vor reprezenta 49% din livrarile de telefoane mobile in Europa Occidentala, in 2011, in crestere cu 35% fata de nivelul estimat pentru acest an, a spus Jeronimo.