"Lansarea va avea loc in jurul datei de 15 decembrie. Pe langa aceste informatii, cetatenii vor putea accesa un numar de 25 de servicii, unul dintre acestea fiind inchirierea unui loc de parcare situat in apropierea domiciliului. Practic, posesorii de autorurisme vor putea transmite Primariei o cerere dupa ce vor accesa, printr-un cont si o parola, pagina web a Primariei. Ulterior, cererea va parcurge un traseu pentru avizare si, daca sunt locuri de parcare libere, va fi aprobata, iar cetateanul va achita taxa anuala pentru inchiriere", a explicat Savulescu, citat de Mediafax.

El a spus ca fondurile necesare punerii in practica a proiectul se ridica la aproximativ zece milioane de euro, din care Ministerul Comunicatiilor a achitat deja trei milioane de euro, restul sumei urmand sa fie transferat furnizorului in 2011.

Secretarul de stat in Ministerul Comunicatiilor, Iosif Moldovan, a spus ca Strategia nationala e-Romania nu urmareste infiintarea unei simple pagini web, ci obiective mult mai ample, cum ar fi digitalizarea tuturor fluxurilor de informatii care circula intre diverse institutii publice si interoperabilitatea acestora.

"In mass-media s-a propagat o informatie eronata si anume ca statul roman va cheltui 500 milioane de euro pentru o pagina web. De fapt, prin Strategia e-Romania, statul roman urmareste digitalizarea tuturor fluxurilor de informatii care circula intre diverse institutii ale statului si introducerea acestora intr-o relatie de interoperabilitate, de comunicare", a spus Moldovan.

In luna martie, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca Guvernul va aloca, in perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea in practica a Strategiei nationale e-Romania, care urmareste informatizarea relatiilor dintre administratia publica si contribuabili, cetateni si firme.