Dispozitivul este deocamdata un prototip, dar va fi produs foarte curand si va fi compatibil cu 90 la suta dintre noile modele de aparate. In sfarsit, nu va mai fi nevoie sa intrebam in stanga si-n dreapta daca nu cumva are cineva un incarcator de care ne trebuie.

Aproape fiecare model de telefon aparut pe piata are un incarcator personalizat. Un service specializat a adunat in numai 4 luni 60 de incarcatoare diferite de la telefoanele recent aparute pe piata.

Avem incarcatoare peste incarcatoare insa majoritatea le tinem acasa si cand se intampla sa ramanem fara baterie gasim cu greu o solutie.

Exista rezolvare, spun specialistii. Comisia Europeana a convins marile companii sa produca telefoane care sa poata fi incarcate cu un aparat universal.

“Avem cu totii o cutie sau o punga de incarcatoare acasa. Aceasta tine de trecut. Speram ca acest dispozitiv va fi pe piata in prima jumatate a lui 2011", spune Charlotte Arwidi, purtator de cuvant industrie, Comisia Europeana.

Incarcatorul universal nu va fi insa compatibil pentru aparatele vechi, asa ca va trebui sa va schimbati mai intai telefonul.