In mai putin de doua saptamani, pe 2 februarie, internetul va epuiza toate adresele disponibile prin protocolul IPv4. Fiecare site web are un IP unic, reprezentat numeric, si caruia i se atribuie o adresa de tipul incont.ro pentru a fi mai usor de recunoscut. Astfel, in februarie vor fi epuizate combinatiile numerice ale IP-urilor.

Sistemul actual, prin protocolul IPv4 lansat in 1977, poate memora doar 4 miliarde de adrese. Cum se poate rezolva problema? Companiile ar trebui sa-si treaca site-urile pe noul protocol IPv6 care poate suporta miliarde de posibile noi adrese.

Chiar si asa un studiu recent al Comisiei Europene, arata ca doar 17% din institutiile si companiile din Europa, Orientul Mijlociu si Asia au trecut pana acum la noul protocol. Singura problema cu care s-ar putea confrunta utilizatorii in momentul trecerii la noul protocol ar putea fi conectarea la internet.

Inca din 2008, "parintele" internetului Vint Cerf, unul dintre cei care au participant la experimentul care a pus bazele internetului asa cum il stim acum, avertiza ca doar 14% din adresele web create mai sunt disponibile.