Ca si in ceilalti ani, bossul de la Apple va participa la conferinta si va sustine traditionalul discurs de deschidere, dupa care va anunta lansarea celor trei produse/servicii revolutionare.

Noutatile acestui eveniment sunt noua versiune Mac OS X, numita si Lion, precum si sistemul de operare pentru platforma mobila iOS 5.

Surpriza conferintei o reprezinta fara doar si poate serviciile de cloud computing iCloud si cel de muzica online prin intermediul cloud computing-ului care le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a asculta muzica prin intermediul a diverse dispozitive, precum computere, smartphone-uri ori tablete.

La sfarsitul lunii martie, Amazon.com a lansat Cloud Drive si Cloud Player. Acestea permit clientilor sa uploadeze muzica pe serverele Amazon si sa o asculte pe computer sau pe un dispozitiv ce detine platforma Android.

Si gigantul Google a lansat un serviciu de muzica online, la inceputul acestei luni. Pentru moment insa, serviciul motorului de cautare este in varianta beta si nu este disponibil la nivel global.

Atat Google, cat si Amazon.com au avut intelegeri cu patru case majore de discuri, si anume EMI Music, Sony Music Entertainment, Universal Music Group si Warner Music Group, in vederea serviciilor de muzica online.

Aceleasi zvonuri umbla si despre Apple, care ar fi incheiat deja contracte cu cele mai mari case de muzica din lume, pentru a le permite utilizatorilor sai sa downloadeze muzica de pe serverele de internet, scrie The Telegraph.

Anumite voci sustin ca serviciul va permite clientilor sa-si incarce chiar si filme si showuri de televiziune si sa le salveze pe orice device doresc, fie ca este vorba despre iPhone, iPad sau PC.

Licentele vor juca un rol important pentru ca ii vor permite companiei Apple sa scaneze computerele utilizatorilor pentru folderele cu muzica si sa le adauge la serviciul iCloud in mod automat, ajutandu-i pe acestia sa economiseasca astfel timp.

Cu toate astea, sunt o multime de intrebari referitoare la noul serviciu de muzica online. Le va permite Apple utilizatorilor sa stocheze toate melodiile sau doar acele cantece achizitionate prin iTunes? Daca va fi vorba despre cea de-a doua varianta, utilitatea acestui serviciu va fi limitata. Ori iti va permite iCloud sa stochezi muzica pe care nu o detii, asemenea Spotify?

In 2003, compania lui Steve Jobs a lansat iTunes, magazinul online de muzica, ce a inregistrat peste 200 de milioane de clienti, care au cumparat peste 10 miliarde de cantece.

Brandul Apple valoreaza la ora actuala 153 de miliarde de dolari, aproape jumatate din capitalizarea de pe piata a companiei, potrivit studiului BrandZ, realizat de agentia de cercetare de marketing Millward Brown.

Atentia companiei lui Jobs pentru detalii si prezenta gadgeturilor acesteia an mediul corporatist au permis companiei sa se detaseze de ceilalti producatori de electronice, sustine Peter Walshe, director la Millward Brown.

Citeste si:

Cum gandeste Steve Jobs, seful Apple, cea mai admirata companie din lume

Omul care a REVOLUTIONAT conceptul telefoanelor mobile. Cum a devenit ANDROID cea mai populara platforma

5 parteneriate de succes. Care este secretul co-fondatorilor Apple, Google si Microsoft