In ultimii ani ai Apple, Cook s-a ocupat de partea administrativa a companiei, un lucru detestat de Jobs. Asa ca, el tine fraiele a tot ce inseamna promovare si comunicare corporate. Acum, succesorul lui Jobs, in varsta de 50 de ani, comunica mult mai bine cu angajatii si li se adreseaza in email-uri cu termenul "echipa".

Mai mult, Cook are si o alta filosofie corporate. Noul CEO a anuntat un program caritabil initiat de Apple, in care vor fi donati pana la 10.000 de dolari, incepand cu angajatii din SUA. In schimb, Jobs a spus in nenumarate randuri ca se opune donatiilor.

In ceea ce priveste reoganizarea companiei, cei doi au impartasit viziuni comune, asa ca Cook nu va face mari schimbari. In plus, el crede orbeste in cultura Apple.

In ciuda acestor miscari, Cook arata ca este decis sa conduca Apple pentru multi ani de acum inainte si ca va impune acceasi disciplina precum Jobs. Iar restructurarile au fost deja facute tot de Cook in ultimii ani.  El a impartit businessul Apple in doua arme - una de vanzari si una de marketing. Acest lucru a insemnat o putere mai mare pentru managerii de produs Phil Schiller si John Brandon.

Spre deosebire de Jobs, Cook va fi mai deschis fata de investitori. Surse citate de Wall Street Journal spune ca acesta nu tine atat de mult ca Apple sa "stea" pe rezerve masive de cash, adica 81,6 milioane de dolari, asa ca nu se va opune acordarii de dividende investitorilor.

Citeste si

Cum vede UBS lumea in 2012 si 2013. Ce tara ne-a afundat in criza, iar acum ne lasa fara colacul de salvare