Compania va alatura magazinului online iTunes servicul electronic de depozitare a fisierelor, iCloud. Prin utilizarea platformei iCoud, clientii isi vor putea accesa si organiza mai usor muzica si videoclipurile. Totodata, ei vor putea descarca aplicatii pentru dispozitivele Apple.

In ultimii noua ani, iTunes a reprezentat un element important al succesului companiei americane. Magazinul online a generat un profit de aproape 1.9 miliarde de dolari in ultimul trimestru, atragand numerosi utilizatori noi.

Modificarea va avea un impact urias pentru industria mass-media. Magazinul online reprezinta spatiul de unde milioanele dispozitive iphone, ipad, iPod si Mac isi achizitioneaza zilnic muzica, filmele ori serialele de televiziune preferate.

Purtatorul de cuvant al Apple, Tom Neumayr, a refuzat sa comenteze informatiile Bloomberg.

iTunes ofera mai mult de 28 de milioane de melodii si peste 45.000 de filme. App Store, o alta ramura a magazinului online, pune la dispozitia clientilor aproape 650.000 de aplicatii, care se pot descarca pe dispozitivele Apple.

Prin aceasta schimbare a continutului magazinului online Apple urmareste imbunatatirea modului in care oamenii isi urmaresc fisierele. Vor urma updatari si ale modului in care userii gasesc si acceseaza produsele.

Totodata, principala schimbare pe care cea mai admirata companie din lume urmeaza sa o faca pana la sfarsitul lui 20120 va fi reintroducerea optiunii Share pentru produsele oferite online. Compania a negociat cu mai multe case de discuri, incercand sa obtina acordul acestora in ceea ce priveste distribuirea muzicii.

Mai mult, Apple a anuntat integrarea retelelor sociale Facebook si Twitter pe iTunes.

Steve Jobs, regretatul co-fondator Apple, care a decedat in octombrie anul trecut, vorbea des despre transformarea Apple intr-un „hub digital”. iTunes este produsul care poate sa indeplineasca cel mai eficient acest rol.

Utilizatorii folosesc software-ul pentru activarea si updatarea dispozitivele iPhone, iPad si iPod si pentru sincronizarea librariile video, audio si de poze. Organizarea continutului in dispozitivele oamenilor a devenit extrem de dificila, scrie Bloomberg. Integrarea serviciului de depozitare pe internet iCloud vizeaza tocmai eliminarea aceastei probleme.

Apple isi propune sa introduca iTunes si in Asia. Grupul din Statele Unite a anuntat in aceasta saptamana ca va deschide magazine digitale in Hong Kong, Singapore, Taiwan, dar si pe alte noua piete asiatice. 

Pentru a completa seria de facilitati multimedia ale iTunes, Apple a solicitat caselor de discuri fotografii si videoclipuri cu artistii care se regasesc pe magazinul online. La randul lor,  casele de discuri au cerut Apple sa adauge un serviciu de subscriere muzicala prin care clientii sa poata accesa nelimitat anumite melodii in schimbul unei taxe lunare. Potrivit informatiilor Bloomberg, compania americana nu pare dornica sa anunte un asemenea serviciu.