Telefonul va fi echipat cu procesorul A5 de pe iPad 2 si cu o camera de 8 megapixeli, fata de cea de 5 megapixeli de pe iPhone 4, sustin sursele. Potrivit acestora din urma, Apple testeaza de asemenea o noua versiune a tabletei iPad, care se lauda cu un ecran de rezolutie mai mare.

Noul produs al companiei lui Steve Jobs va permite procesarea mai accelerata a datelor si va consolida pozitia iPhone-ului pe piata, in raport cu smartphone-urile rivale lansate de Samsung si HTC pe platforma software Android a Google.

Noul telefon Apple va rula sistemul de operare iOS 5 prezentat recent de companie la o conferinta cu dezvoltatorii de software. Sistemul are functii imbunatatite de mesagerie si photo-sharing si poate rula pe toate gadget-urile mobile ale Apple. Pana la sfarsitul anului trecut, iPhone-urile, iPad-urile si iPod Touch foloseau versiuni usor diferite ale iOS.

Reprezentantii Apple au refuzat sa comenteze informatiile obtinute de Bloomberg.

Compania a amanat prezentarea celui de-al cincilea iPhone pentru a coincide cu lansarea iOS 5, au afirmat sursele citate.
Firma de cercetare de piata IDC estimeaza ca piata smartphone-urilor va ajunge la un miliard de unitati vandute pana la sfarsitul anului 2015. IDC anticipeaza ca Apple va avea o cota de piata de 18,2% in acest an, fata de 38,9% pentru telefoanele Android.

Apple este aproape de finalizarea unei versiuni mai ieftine si mai mici a iPhone, destinata consumatorilor din tarile emergente, au adaugat sursele. Acest gadget ar urma sa foloseasca chip-uri si ecrane de calitate apropiata actualului iPhone 4.

iPhone este cel mai bine vandut produs al companiei IT Apple, generand jumatate din venituri trimestrul trecut.

Citeste si:

Apple face inca o victima colaterala. BlackBerry, a doua demisie la nivel de top-management din ultimele patru luni. Se apropie apogeul producatorului de telefoane?

Nokia a prezentat smartphone-ul N9. Cum cred analistii ca se va vinde produsul. FOTO si VIDEO

De unde provin si ce inseamna numele brandurilor. Top 9 companii care au facut istorie