Cele doua companii au transmis tribunalului federal din San Jose, California, ca directorii generali si avocatii sefi se vor prezenta in instanta pentru a negocia o intelegere care sa puna capat procesului in care Apple sustine ca mai multe produse Samsung, smartphone-uri si tablete, incalca mai multe brevete ale companiei americane.

Tribunalul federal a respins in decembrie solicitarea Apple de a bloca vanzarea mai multor produse Samsung in SUA, decizie urmata de suspendarea unei hotarari judecatoresti care aproba o interdictie similara in Australia.

Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri dupa vanzarile din 2011, si Apple, cea mai mare companie din lume dupa capitalizare, se judeca in cel putin 30 de procese, pe patru continente, acuzandu-se reciproc de incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala si brevetelor.

Desi par dispuse sa ajunga la o intelegere, ambele companii au anuntat ca vor contesta marturiile expertilor independenti care au asistat curtea la judecarea cazului.

Citeste si:

Apple se prabuseste pe bursa, pentru a cincea zi consecutiv. Se spulbera un mit