Alwaleed, nepot al regelui saudit cu o avere personala estimata de Forbes in martie la putin sub 20 miliarde de dolari, mai detine si 7% din actiunile News Corp si vrea sa infiinteze propriul canal de stiri.

Cumpararea participatiei la Twitter parteneiat de catre Alwaleed si fondul sau de investitii, Kingdom Holding Co, a rezultat in urma unor negocieri care au durat "cateva luni", potrivit unui comunicat al Kingdom.

Actiunile fondului au urcat cu 5,7% pe bursa saudita, piata salutand investitiile intr-un sector aflat in crestere fulminanta.

Valoarea de piata a Twitter a fost estimata recent de mai multi analisti la 8 miliarde de dolari, astfel ca participatia preluata de Alwaleed si fondul sau de investitii s-ar ridica la 3,75%.

Investitorii asteapta cu nerabdare listarea la bursa a retelelor de socializare, precum Facebook si Twitter. Twitter a precizat in septembrie ca nu se grabeste sa deruleze oferta publica initiala, dupa ce a atras in vara finantare de 400 milioane de dolari de la mai multe fonduri de capital de risc.

Twitter are peste 100 milioane de utilizatori activi, care folosesc serviciul cel putin odata pe luna. Facebook, cea mai mare retea de socializare a lumii, are peste 750 milioane de utilizatori activi.