Modelul nu a intrat inca in productia de serie, iar prototipul ajuns in Romania era unul dintre putinele disponibile in Europa.

"Cu fiecare lansare importanta, obisnuim sa prezentam in avans reprezentantilor presei un prototip al respectivului produs, inaintea intrarii in fabricatia de serie. Acum suntem nevoiti sa asteptam primirea unui nou portabil din Taiwan. Am decis amanarea evenimentului de lansare pe plan local pentru a evita eventualele probleme de logistica", a declarat, intr-un comunicat, purtator de cuvant al Asus Romania, Ciprian Donciu.

Pana la disparitie, NX90 a fost expus in scopuri de promovare in doua locatii din Bucuresti, fiind inchis intr-un stand expozitional.

Numele produsului si caracteristicile tehnice nu erau mentionate, urmand ca prezentarea oficiala sa se realizeze in cadrul unei conferinte.

"Din nefericire, in cursul noptii de 11 august 2010, notebook-ul a fost furat din incinta unui hotel din Bucuresti. Furtul a fost raportat politiei de catre reprezentantii locatiei, iar ancheta este in curs de desfasurare", se mai arata in comunicat.

Laptop-ul Asus NX90 este un model exclusivist disponibil momentan doar sub formă de prototip, iar valoarea lui comerciala se va ridica la 10.000 lei.

Acest model, expus prima data publicul prezent la targul CES 2010, are incluse tehnologiile de sunet Bang & Olufsen ICEpower si SonicMaster, dezvoltata de Asus. Designul acestuia a fost creat de David Lewis, designerul-sef de la Bang & Olufsen.