Dupa ce le-au cercetat conturile de pe retelele de socializare si le-au interzis sa mai stea toata ziua pe messenger, sefii le mai fac o surpriza angajatilor.

Oamenii sunt informati ca sunt filmati, iar cei care au o problema, sunt liberi sa plece.

Intr-un restaurant, patronul a zis stop si a inasprit masurile de supraveghere dupa ce i-au lipsit sume uriase din incasari. Cu ajutorul unui sistem performant de monitorizare, omul a descoperit si cit de inventivi erau angajatii lui.

"Vii de acasa cu un suc, il vinzi si-ti bagi banul in buzunar. Sau cand vine un prieten de al tau, comanda in valoare de 10 lei si tu ii dai restul de la un million", spune un manager de restaurant.

Si salariatii din primaria Brasov sunt taxati daca pierd vremea pe site-uri care nu au nicio legatura cu munca lor de birou. Un soft urmareste absolut tot ce acceseaza pe net.

Noua tendinta este confirmata chiar de cei care vand astfel de dispozitive. Investitia initiala este de 50 de euro pentru fiecare angajat.

Aceasta supraveghere trebuie exercitata in niste limite, spun insa avocatii. Si asta pentru ca angajatorul trebuie sa respecte dreptul la demnitate in munca.

Pe romaneste daca salariatul nu este anuntat ca este urmarit poate sa isi cheme oricand sefii in instanta.