Accesul la internetul oferit de autobuzul Google este gratuit. Pana acum, masina a parcurs 43.000 de kilometri, 120 de orase si 11 state de cand a plecat la drum in februarie 2009.

Oficialii Google spun ca, in acest timp, aproape 1,6 milioane de persoane au testat internetul pentru prima data. Ca rezultat, 100.000 dintre acestia si-a instalat o conexiune de internet acasa.

Accesul la internet in tarile in curs de dezvoltare continua sa fie un lux pentru multi. Anul trecut, erau doar 20 de utilizatori de internet la 100 de persoane in statele emergente. Si asta in timp ce media globala este de 30 de persoane. Insa, acest lucru se schimba rapid. In ultimii zece ani, numarul celor care au acces la o conexiune de internet s-a triplat in aceste tari, iar in statele mari numarul a crescut de 10 ori.

In India, spre exemplu, internautii reprezinta doar 8% din populatie, adica mai putin de 100 de milioane de persoane. In contrast, in China, rata de penetrare a internetului a ajuns la 36% din populatie, iar in Brazilia la 40%. In India, Google spune ca numarul utilizatorilor se va tripla in trei ani.

Printre problemele identificate de Google aici se numara accesul limitat la internet si infrastructura deficitara. Insa, oficialii companiei americane spun ca pot fi depasite. Deja, internetul mobil capata amploare, iar abonament la internet broadband costa 5 dolari pe luna.

Citeste si:

Lucrari pe 30 de ani si mita de 40 de mil. de euro pentru autostrada Comarnic - Brasov VIDEO

Avertismentul FMI: Sistemul financiar european risca sa se prabuseasca in 2 saptamani