Bancheri asiatici apropiati Standard Chartered au declarat pentru Reuters ca grupul bancar le ofera angajatilor si colaboratorilor optiunea de a-si inlocui telefoanele BlackBerry cu iPhone-uri, compania continuând sa plateasca facturile lunare pentru servicii mobile in interes de business.

"Este o masura care afecteaza tot grupul, atât bancile wholesale, cât si cele consumer, din intreaga lume", a declarat un purtator de cuvânt din Singapore al Standard Chartered, banca din Marea Britanie si axata in principal pe dezvoltarea pe pietele asiatice.

Procesul de migrare a serviciilor mobile de telefonie si email de pe BlackBerry pe iPhone a inceput cu aproximativ o luna in urma, a adaugat reprezentantul bancii, fara a putea insa preciza câti dintre cei 75.000 de angajati ai Standard Chartered care deservesc operatiunile din Asia folosesc in prezent unitati produse de firma canadiana Research In Motion sau câti vor trece la solutia Apple.

Bancherii de la alte mari grupuri financiare de anvergura globala, precum HSBC sau Morgan Stanley, folosesc in prezent in exclusivitate telefoane BlackBerry ca platforma standard de comunicatii mobile, noteaza Reuters.