Cosmote impre­una cu Germanos si Zapp au lansat cea mai recenta campanie de buy-back, incercand sa te tenteze sa-ti schim­bi ve­chiul telefon cu unul nou sau sa cumperi alte produse din magazinele lor, eventual in cazul in care ai pe acasa mai mulet mobile abandonate si nemaifolosite de ani intregi.

Cum asa?

"Daca luam in calcul intervalul mediu de timp la care romanii inlocuiau telefoanele mobile pana recent, respectiv 18 luni, precum si faptul ca in ultimii ani au fost comercializate in tara noastra milioane de terminale, putem spune ca prin aceasta campanie de buy-back utilizatorii au la dispozitie oportunitatea ideala de a-si schimba telefoanele uzate cu unele noi. Astfel, consumatorii beneficiaza de numeroase avantaje la achizitia produselor noastre”, a declarat Panos Makris, Chief Commercial Officer Cosmote Romania.

Cum procedezi? Te duci cu telefonul, care trebuie sa mai aiba baterie, sa fie inca functional, sa aiba tasta­tura completa si un ecran fara crapa­turi, si ceri bani pe el. O sa primesti in fapt un cupon de reducere.

De exemplu, la contractarea sau reinnoirea ser­viciilor de voce Cosmote, primesti un cupon electronic in valoare minima de 10 euro, respectiv 15 euro pen­tru servicii de internet mobil.

Daca vrei sa cumperi un alt telefon fara sa faci sau sa prelungi abonamentul si acest lucru este posibil.

Valoarea cuponului de reduceri va fi stabilita in functie de modelul telefonului, iar pentru fiecare terminal vechi este oferit cate un singur cupon valoric de reducere.

Daca vrei sa vezi cati bani dau cele trei companii de mai sus pe telefonul tau si ce variante iti ofera trebuie sa mergi cu el in magazine ca sa fie evaluat.

Nu te descuraja in cazul in care nu-ti dau banii pe care-i vrei. Sunt si alte companii catre care poti sa-ti vinzi mobilul.

De exemplu, Orange Romania are in vigoare un program similar.

In plus, aici, iti poti evalua singur telefonul online.

De exemplu, pentru un iPhone 3G de 16 GB ti se ofera 113 euro, dar numai in anumite conditii. Suma este destul de mica fata de cat costa acum un telefon nou de acest tip.

Cum trebuie sa arate telefonul? Sa aiba tastatura completa si functionala, baterie inclusa, ecran functional si comenzile inchis/deschis ale telefonul sa functioneze.

In schimbul lui primesti un cupon de reducere ce poate sa fie folosit la achizitia oricarui produs din magazinele Orange Shop, dar si la partenerii Orange, in termen de 15 zile calendaristice de la data emiterii.

Regulamentul prevede ca achizitia produsului pentru care ai folosit cumponul se face impreuna cu un abonament de voce sau date incheiat pe o durata contractuala de minimum 24 de luni, iar acesta sa fie de minimum 8 euro (TVA inclusa).

La achizitionarea unui produs, un client poate folosi un singur cupon special de reducere.

In schimb, Vodafone nu are un astfel de program pana la ora actuala. Compania te ajuta insa daca vrei sa reciclezi telefonul vechi fara sa-ti dea nimic in schimb si spun ca banii pe care i-ar primi sunt donati.

Si cei de la MOBILUL MEU iti pun la dispozitie un sistem de buy-back, despre care se lauda deja ca ar fi "cel mai avantajos".

La Internity - se lauda ca iti dau pana la 1.499 de lei discount!

Oferte de buy-back mai ai si la alin-gsm.ro.

Dar si la telefoaneieftine.com.