Interesul a fost atat de mare pentru noul produs, incat vineri, la ora 12:30, pe site-ul operatorului Vodafone telefonul iPhone4 nu mai putea fi comandat si asta pentru ca intreg stocul fusese deja epuizat.

Cosmote a pus in vanzare telefonul iPhone 4 la preturi intre 739 si 2.679 de lei, in functie de abonament.

Cea mai ieftina varianta de iPhone este cea de 16 GB, utilizatorii avand posibilitatea sa cumpere telefonul la pretul de 739 de lei, impreuna cu un abonament pe doi ani in valoare de 48,36 de euro pe luna (Cosmote Adventure).

Versiunea iPhone4 cu memorie de 32 GB are cel mai mare tarif in cazul in care este cumparata cu un abonament de un an, in valoare de 18,60 de euro lunar (Cosmote Discover).

Vezi AICI oferta completa de preturi de la Cosmote!

Cosmote a lansat azi noapte iPhone 4 si a venit cu reduceri cu 15 % toate produsele Cosmote si Germanos, in 13 magazine din tara, intre orele 22.00-01.00.

La magazinul din Magheru, cei care voiau sa-si ia un iPhone4 s-au adunat inca de la ora 20.00. Pentru ca au fost mai multi decat estimau cei de la Cosmote, reprezentantii operatorului le-au permis accesul in magazin inca dinainte de ora 22.00, cand ar fi trebuit sa se deschida magazinul.


 
Dupa ora 22.00, celor 30-40 de persoane din magazin li s-au impartit bonuri de ordine, iar reprezentatii Cosmote spun ca, cel putin aici, stocul de telefoane a fost indeajuns. Chiar si asa, inca nu se stie inca cate aparate au fost vandute.

Sursa foto: pixelulalbastru.ro

Nebunie aseara si la magazinul Vodafone din Bucuresti, de pe Bulevardul Magheru, zeci de oameni asezandu-se la coada pentru a-si cumpara un iPhone4.

Asteptarea a fost rasplatita cu un bonus, respectiv toti cumparatorii din intervalul 12.00 - 02.00 au primit gratuit un accesoriu.

Vezi AICI ce preturi ai la Vodafone!

Incepand de astazi, Vodafone a anunatt ca va comercializa terminalul in 25 de magazine din tara, in timp ce Cosmote promitea ca iPhone4 va putea fi cumparat din mai mult de 200 de unitati.

In ceea ce priveste oferta Orange, operatorul care detinea pana astazi exclusivitatea vanzarii iPhone in Romania, telefonul este vandut tot cu abonament de internet mobil pe doi ani, cu o taxa lunara de 49 de euro.

iPhone4 va fi vandut si la liber. Varianta de 16GB costa 2.750 lei.

Lupta crancena

De asemenea, telefonul poate fi gasit si in oferta mai multor magazine online. Citeste aici unde gasesti iPhone 4 la promotie!

De exemplu, la eMAG, un telefon iPhone4 costa 3.299 de lei cu memorie de 16 GB. Mobilul poate fi cumparat  si resigilat, la un pret ce-i drept mai mic - doar 2.999 de lei.

La Altex, acelasi model de iPhone, dar in varianta de 16GB costa 3.349 de lei.

In schimb, la PCfun costa circa 3.500 de lei.

Ziarul Financiar a facut o comparatie intre abonamentele iPhone 4 de la Orange si Cosmote, cine ofera mai multe minute si cel mai mare trafic de date.

O comparatie intre abonamentele pentru iPhone echivalente ale Orange si Cosmote arata ca operatorul detinut de OTE si Deutsche Telekom ofera mai multe minute nationale si in retea, si un numar mai mare de SMS-uri in retea.

Astfel, la abonamentele cu tarife de aproximativ 29 de euro pe luna, Cosmote ofera 220 de minute nationale, fata de 200 la Orange, 1.500 de minute in retea fata de 1.200 la Orange si 1.500 de sms-uri in retea fata de 900 la Orange. Cu acelasi plan tarifar, Cosmote ofera 220 de mesaje multimedia (MMS) in retea, in timp ce Orange ofera 50 de MMS-uri catre orice retea mobila nationala.

Cei doi operatori au abordari diferite in ceea ce priveste traficul de date si tarifarea lui. Cosmote ofera un trafic de date mai mare (1,5 GB) dar taxeaza volumul de date care depaseste aceasta limita cu 0,0036 euro / MB in timp ce Orange ofera un trafic inclus mai redus (1 GB), dar nu taxeaza traficul suplimentar, care se realizeaza insa la o viteza mai mica (de 128 kbps).

Acelasi tip de diferente exista si in cazul celor mai scumpe abonamente ale Cosmote si Orange, de aproximativ 49 de euro pe luna.