Acum a ajuns pe pozitia a treia in randul celor mai scumpe actiuni din componenta indicelui S&P 500, transmite Bloomberg. 

Google, cu 612,23 dolari, este cea mai scumpa actiune din S&P 500, urmata de Priceline.com, cu 549,55 dolari si Apple. Intuitive Surgical si MasterCard sunt urmatoarele cu 493,50 dolari si 399,59 dolari. 

Actiunile Apple se aflau in urcare cu 1,8%, la 502,4 dolari in prima parte a sedintei bursiere. 

"Ne aduce aminte tuturor de transformarea uimitoare a Apple din ultimii opt ani. Credem ca actiunile Apple pot creste inca. Urmeaza pragul de 600 de dolari", a declarat directorul pentru investitii al Solaris Group, Timothy Ghriskey, care administreaza active de doua miliarde de dolari. 

Cotatia Apple a crescut in 10 din cele 13 sedinte de la raportarea de rezultate financiare pentru trimestrul incheiat in decembrie.

In saptamana care tocmai s-a incheiat, actiunile Apple au urcat pana la 460 de miliarde de dolari, impulsionate de rezultatele financiare impresionante si de zvonurile privind lansarea iPad 3 si iphone 5, scrie Daily Mail.

Valoarea actiunilor gigantului IT este mai mare decat cele ale rivalilor Google (196,8 miliarde de dolari) si Microsoft (256,1 miliarde de dolari) la un loc. Apple a depasit Microsoft ca valoare in mai 2010.

In acelasi timp, profiturile Apple au depasit un miliard de dolari pe saptmana, in conditiile in care compania vinde un milion de iPhone-uri pe zi.

Revista Fortune a facut si alte comparatii legate de valoarea de piata a Apple.

Valoreaza, de exemplu, mai mult decat PIB-ul Suediei, care este de 458 de miliarde de dolari, decat rezerva de aur a Fed (350 de miliarde de dolari) sau decat piata mondiala a drogurilor ilegale (321 miliarde de dolari).

“Cresterea valorii actiunilor a venit dupa ce Apple a anuntat cele mai bune rezultate financiare trimestriale pe care le-a avut vreodata, cu venituri de 13,06 miliarde de dolari”, scrie Apple Insider, care a tinut sa accentueze comparatia cu rivalii din IT.

Actiunile Google au scazut cu mai mult de 9% luna trecuta, dupa ce compania a inselat asteptarile investitorilor, in ceea ce priveste castigurile si veniturile. Si in timp ce Microsoft a avut rezultatele asteptate, veniturile pe care Windows le-a avut cu sistemul sau de operare au scazut cu 6%”, mai scrie Apple Insider.

Apple a vandut anul trecut peste 37 de milioane de iPhone-uri si 15,4 milioane de ipad-uri, dublu fata de anul precedent. In prezent, afacerea Apple cu iPhone-uri este mai mare decat intreaga afacere a Microsoft, potrivit ultimelor rezultate anuntate.

Divizia de smartphone-uri a companiei a generat venituri de 24,4 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului trecut, in timp ce intreaga afacere Microsoft a a avut venituri de 20,9 miliarde de dolari, in aceeasi perioada. Aici sunt incluse si produsele de entertainment, ca Xbox, precum si Windows, Microsoft Office si telefoanele cu sistem Windows.