Gates le-a povestit jurnalistilor de la Daily Mail ca fundatia sa a lansat o campanie numita „Alianta Globala pentru Vaccinare si Imunizare” (GAVI Alliance), intiativa in urma careia a reusit sa stranga 3,7 miliarde de dolari, suma suficienta pentru a vaccina aproximativ 243 de milioane de copii saraci.

Intrebat despre averea fabuloasa pe care ar urma s-o mosteneasca cei trei copii ai sai, Gates le-a raspuns ziaristilor ca nu crede ca ar fi bine pentru acestia sa primeasca atatea miliarde de dolari, pe care cu siguranta nu ar sti sa le managerieze. IT-istul intentioneaza sa-si doneze intreaga avere, iar fiecare dintre copii ar urma sa ramana „doar” cu 10 milioane de dolari.

Cu toate astea, copiii sai, pentru a-l tachina si indupleca, ii canta celebrul hit al lui Travie McCoy feat. Bruno Mars, „Billionaire” ("Imi doresc atata de mult sa fiu miliardar"), iar antreprenorul se amuza de fiecare data cand aude acest cantec.

Gates spune "NU" tehnologiilor Apple. Recunoasterea vocii, urmatoarea revolutie tehnologica

Gates a fost totodata intrebat ce parere are despre gadgeturile performante de la Apple, care au avut atata succes pretutindeni pe glob. Miliardarul de la Microsoft a raspuns ca nu este de acord cu iPad sau iPod pentru copii, pe motivul ca acestea folosesc tehnologii echivalente cu cele de la Windows, iar playerul Zune ar reprezenta o varianta mai buna, uitand ca acesta din urma nu se mai produce de la inceputul anului.

Cat despre o reintoarcere la conducerea Microsoft, Gates a fost foarte transant cand le-a declarat britanicilor ca acest lucru nu este posibil, motivand ca se implica full-time in proiectele fundatiei sale.

Gates a mai vorbit si despre notorietatea sa din tarile slab dezvoltate, unde oamenii il privesc doar ca pe „albul care poate sa-i ajute”, fara sa stie ca el este cel de-al doilea miliardar al lumii sau sa aiba vreo idee despre realizarile sale.

Fostul presedinte al Microsoft a marturisit, totodata, ca prefera cartile traditionale in defavoarea celor electronice, desi crede ca in viitor cititorii de media electronica vor domina piata.

In ciuda activitatilor sale filantropice, Gates reuseste sa tina pasul cu progresele stiintei si sa fie la curent cu ultimele aparitii hi-tech. De aceea, co-fondatorul uneia dintre cele mai importante companii din domeniul IT din prezent sustine ca urmatoarea revolutie tehnologica va consta in recunoasterea vocii utilizatorilor.

Se pare ca spiritul filantropic al creierului Microsoft l-a influentat si pe unul dintre cei mai in voga tineri antreprenori din acest moment, Mark Zuckerberg. Acesta din urma a promis deja ca va dona mare parte din averea sa, in prezent, in valoare de 7 miliarde de dolari.

Bill Gates are o avere estimata la aproximativ 53 de miliarde de dolari, mai mare cu 13 miliarde de dolari fata de nivelul de acum 12 luni. In ultimii trei ani, liderul clasamentului mondial s-a schimbat in ceea ce priveste averea miliardarilor lumii. In 2011, Gates, care a detinut prima pozitie din top in 14 din ultimii 15 ani, a fost depasit de mexicanul Carlos Slim, care controleaza mai multe companii de telecomunicatii, inclusiv gigantul din domeniul telefoniei mobile - America Movil, si a carui avere a crescut in ultimul an cu nu mai putin de 18,5 miliarde de dolari, ajungand la 53,5 miliarde de dolari.

Citeste si:

De unde provin si ce inseamna numele brandurilor. Top 9 companii care au facut istorie

Peste 125 de joburi libere in IT. Cum arata profilul angajatului cautat de multinationale

REPORTAJ VIDEO. Cum este sa lucrezi la compania lui Bill Gates din Romania