Utilizatorii vor putea cumpara Amazon Coins de pe site, la rata de schimb de un dolar pentru 100 de monede virtuale, dar numai multiplu de 500 de monede virtuale. Reprezentantii Amazon sustin ca cei care vor face schimburi mai mari vor beneficia de reduceri.

Amazon spera ca utilizarea noilor monede va usura procesul de cumparare al aplicatiilor pentru utilizatori. De asemenea, acestea nu expira si nici nu exista comisioane pentru utilizarea lor. Este in acelasi timp si o metoda ingenioasa prin care retailerul spera sa atraga mai multi clienti, dar si dezvoltatori de aplicatii, astfel incat Amazon Store sa rivalizeze cu Play Store, de la Google si App Store, al Apple.

Pentru voi (dezvoltatorii de aplicatii), este o alta oportunitate de a atrage trafic, descarcari si sa cresteti monetizarea. In plus, nu este nevoie de o alta forma de integrare, veti primi cei 70% ca parte din castiguri, indiferent daca cei care cumpara produsele vor folosi monedele virtuale sau proprii bani”, a postat Amazon pe blogul sau, in februarie.

In principiu, gigantul online vrea ca oamenii sa descarce mai multe aplicatii si sa cheltuie mai multi bani. Microsoft ofera o optiune similara, prin sistemul Xbox Live Points. Cu toate astea, Patrick Moorhead, analist la Moor Insights & Strategy, crede ca aceste sisteme pot induce confuzie in randul consumatorilor.

Initial, oamenii cheltuie mai multi bani, dar in timp lucrurile se schimba. Asa cum a aflat Microsoft si alti furnizori care functionau pe baza de monede virtuale, noul sistem monetar induce confuzie. Microsoft a crezut initial ca punctele oferite erau privite cu interes de catre copii, care ar fi fost tentati sa cumpere mai mult. Dar nu a fost asa, pentru ca parintii lor au vrut sa stie exact cat costa fiecare joc si serviciu”.

In prezent, nu poti cumpara carti, filme sau videoclipuri cu Amazon Coins, insa vicepresedintele diviziei de aplicatii si jocuri a companiei, Mike George, spune ca acesta reprezinta doar inceputul pentru monedele virtuale.

Vom continua sa adaugam noi modalitati prin care utilizatorii pot castiga si cheltui Amazon Coins, cuprinzand o gama mai larga de continut si activitati. Astazi este Ziua Unu pentru Coins”, a declarat George.

Amazon si-a creat propriul magazin pentru aplicatii Android, ca sa concureze cu Play Store, al Google. Acesta poate fi accesat de pe dispozitivele Amazon, cum ar fi tabletele Kindle Fire (la 159 de dolari), Kindle Fire HD (la 199 de dolari) sau Kindle Fire HD 8.9 (la 260 de dolari). Potrivit unor rapoarte, Amazon isi construieste in prezent propriul smartphone cu ecran 3D si o consola TV.

Barnes & Noble, principalul competitor al Amazon, a avut de asemenea propriul centru de aplicatii online, disponibil ca magazin virtual pe tabletele sale Nook, dar a anuntat la inceputul acestei luni ca in continuare se vor baza pe Google’s Play Store.