Directorii, printre care se numara seful diviziei de software, Scott Forstall, directorul financiar executiv, Peter Oppenheimer, si liderul departamentului de marketing, Phil Schiller, au primit cate 150.000 de actiuni Apple restrictionate, care vor putea fi valorificate din 2016.

La pretul de inchidere al Apple de vineri de pe bursa de la New York, de 400,24 dolari, valoarea totala a bonusului acordat este de 60 de milioane de dolari.

Un reprezentant al Apple a declarat ca recompensa are rolul de a-i stimula pe cei sase pe termen lung.

Veniturile Apple au crescut cu 73,9% in anul fiscal incheiat la finele lunii septembrie, la 108,25 miliarde de dolari, iar profitul net a urcat de la 14 miliarde de dolari la 25,9 miliarde de dolari.

Desi rezultatele companiei au depasit estimarile analistilor, trimestrul al patrulea a fost considerat unul slab, deoarece multi potentiali clienti au amanat achizitionarea unui telefon iPhone in asteptarea lansarii unui nou model din aceasta familie.

Lansarea iphone 4S in octombrie-noiembrie pe cele mai importante piete din lume anunta insa un nou trimestru de vanzari record pentru companie, desi modelul a dezamagit unii entuziasti, care se asteptau la un upgrade mai spectaculos fata de varianta anterioara a telefonului.

Citeste si

De la celularul de peste 1 kg, la smartphone-urile de astazi. Evolutia telefoanelor mobile din 1973 si pana in prezent GALERIE FOTO