In februarie, blogul tehnologic Mashable scria ca noul iPhone 5 ar putea avea un ecran mai mare decat versiunea anterioara iPhone 4. Iar acest lucru confirma intentia Apple de a face un telefon mai subtire si cu un ecran vizibil imbunatatit, care ar putea fi acum chiar de 4 inci, si care ar putea intra chiar in competitie cu smartphone-urile cu ecran generos si care ruleaza sistemul Android!

Versiunile anterioare de iPhone au fiecare cate un ecran de 3,5 inci. De altfel, iPhone 4 are o rezolutie de patru ori mai buna decat versiunea anteriora, precum o tehnologie imprumutata de la iPad.

Citeste si: Cum s-a ieftinit iPhone 4 de aproape patru ori in cateva luni si cum poti pune mana pe o super-promotie?

Chiar si asa, acum analistii citati de New York Times spun ca urmatorul model se va numi "4S" si va suferi doar cateva modificari majore fata de actuala versiune: are camere foto si video mai bune, dar si un procesor mai puternic - dual-core 5.

Numai ca Apple continua sa nege faptul ca, la urmatoare conferinta din iunie, va dezvalui un dispozitiv hardware. In schimb, compania sustine ca se va concentra mai mult pe dezvoltarea noului sistem de operare iOS 5.

Pe de alta parte, publicatii precum China Times sau Digitimes scriu ca noul telefon va avea carcasa metalica si chiar a intrat in faza de productie, urmand a fi lansat in trimestrul trei.

In timp ce zvonurile au umplut practic forumurile dedicate companiei si produselor acesteia, pe internet circula chiar si poze cu un iPhone transparent!

Urmatorul iPad

Mai mult decat atat, exista si cateva semne potrivit carora Apple se gandeste sa lanseze si un iPad 3. Cei de la TechCrunch spun ca noul gadget ar putea fi lansat chiar in toamna si ar avea retina display. Ce inseamna asta? Ecranul tabletei ar putea avea de patru ori mai multi pixeli pentru fiecare inch decat unul obisnuit, iar imaginea va fi la claritate naturala.

Tablete ieftine cu Android. Cat costa gadgeturile concurente cu iPad 2?

Si asta in vreme ce competitorii se intrec in lansari de tablete. Sony a dezvaluit recent cele mai noi prototipuri de tablete, iar HTC a adus in Europa primul model, iata ca Apple ar putea sa lanseze un nou model.

In plus, nici modelul iPad 2 nu a fost ferit de probleme. La scurt timp dupa lansare, au aparut primele modele al caror ecran se decolora.