Imaginea actritei Cameron Diaz este cel mai des folosita pentru a atrage internauti pe anumite site-uri capabile sa introduca virusi pe computerile utilizatorilor, scrie Mediafax.

"Delincventii de pe internet folosesc foarte des numele unor celebritati populare pentru a atrage oamenii pe site-uri care raspandesc programe malware. Oricine cauta pe internet cele mai recente imagini ale unei vedete poate sa isi contamineze computerul cu un virus", se arata intr-un comunicat al McAfee.

Presedintele american Barack Obama si fostul guvernator al statului Alaska Sarah Palin apar si ei in topul McAfee, dar spre finalul calsamentului.

Un internaut care cauta poze cu actrita Cameron Diaz are o sansa din zece sa se regaseasca pe o pagina web periculoasa, ceea ce ar permite delincventilor de pe internet sa preia controlul asupra computerului si sa foloseasca toate datele din el.

Astfel, daca internautii cauta un wallpaper cu celebra Diaz, riscul de a-si virusa computerul creste la 19%. pe de alta parte, daca un internaut cauta poze cu Julia Roberts, riscul de a isi virusa computerul este de 9%, dar creste la 20% daca este cautat un wallpaper.

Anul trecut, McAfee a desemnat-o pe Jessica Biel drept cea mai periculoasa vedeta din mediul online.