Spre exemplu, Apple ar putea achizitiona lejer Bank of America. Si asta pentru ca actiunile institutiei financiare au scazut cu 20% luni. In plus, si-ar putea spori vanzarile de calculatoare Macintosh, scrie Forbes. Fiind proprietarul bancii, ar putea instala cate un Macintosh pe biroul fiecaruia dintre cei 280.000 de angajati pentru 65,7 miliarde de dolari.

Si producatorii Ford si General Motors se pot regasi pe aceasta lista. Si nu pe rand, ci impreuna. Astfel, dupa inchiderea bursei de luni, compania General Motors mai valora doar 36,88 de miliarde de dolari, iar Ford 37,72 de miliarde de dolari. Apple le-ar putea achizitiona pe amandoua si chiar ar mai ramane cu un depozit de 600 de milioane de dolari.

Am spus ca Apple avea o rezerva financiara de 75,2 miliarde de dolari? Atat avea la finele lui iunie, iar acum suma a crescut cu siguranta. Asa ca, Apple poate sa spere chiar la achizitia Cisco. Cum actiunile companiei au scazut cu 6,6% luni, Apple are destui bani sa cumpere producatorul de echipamente pentru telecomunicatii, care valoreaza acum "doar" 76,6 miliarde de dolari.

Iar daca Apple ar vrea sa scoata din competitie un rival, atunci cel mai simplu lucru sa il cumpere. Si asta cu atat mai mult cu cat actiunile producatorului HP au cazut cu 5,5% luni. Compania americana are, acum, o valoare de piata de 63,9 miliarde de dolari.

Luand toate aceste optiuni in considerare, este clar ca Apple are de unde alege. Ce planuri are, insa, Steve Jos, CEO-ul companiei? Intr-o teleconferinta cu investitorii, in octombrie 2010, el a spus ca "una sau mai multe investitii strategice ar putea oricand sa apara, asa ca suntem atenti la orice oportunitate".

Chiar daca bursa americana a scazut pe linie in sedinta de luni, indicii companiilor IT au mai temperat din prabusire. Astfel, actiunile Apple au crescut cu 1,24%, Google cu 1,11%, iar Dell cu 0,43, in prima parte a sesiunii. La inchidere, indicii firmelor IT au pierdut circa 4% fata de sesiunea de vineri, potrivit MarketWatch.

Citeste si

Record istoric. Francul a depasit pragul psihologic de 4 lei

Un misterios investitor a facut 8,5 miliarde de dolari din retrogradarea Americii